Cozinhar peixe no forno é uma maneira fácil e saborosa de
apresentar uma bela refeição aos seus amigos e familiares.
Tenho por norma cozinhar qualquer peixe no forno e também
juntar-lhe os mais variados ingredientes.
Desta vez cozinhei umas postas de perca do nilo com legumes (alguns
são frutos) e batatas.
Comecei por temperar algum tempinho antes, o peixe com sal.
Depois como podem ver pela imagem (desculpem lá a má foto,
não tenho mesmo jeito para a fotografia) coloquei o peixe no tabuleiro
acompanhado das batatas, tomate, pimentos verdes e vermelhos, cebola, alho e
louro. Por fim polvilhei com mais uma pitada de alho em pó, sal e reguei com um
pouco de azeite. Foi só levar ao forno a uma temperatura entre os 180º e os
200º.
Vos garanto que ficou uma delícia. Agora aproveitem esta
receita para lhe juntarem um pouco da vossa imaginação e fazerem um peixe no
forno melhor que este.
Nota: também
junto (quando tenho em casa) normalmente ao peixe abobora cortadinha. Poderá
ser curgete, abobora manteiga, beringela etc.
Bom apetite…
- Nile perch in the oven
Cooking fish in the oven is an easy and
tasty way to present a nice meal to your friends and family.
I usually cook any fish in the oven and also add the most varied ingredients.
This time I cooked some Nile perch with vegetables (some are fruits) and potatoes.
I started by seasoning some time before, the fish with salt.
Then, as you can see from the image (sorry for the bad photo, I do not have the right way for the photograph) I put the fish on the board with the potatoes, tomato, green and red peppers, onion, garlic and bay leaf. Finally I sprinkled another pinch of garlic powder, salt and drizzled with a little oil. It was only to take to the oven at a temperature between 180º and 200º.
I assure you it was delicious. Now enjoy this recipe to add a little of your imagination and make a fish in the oven better than this.
I usually cook any fish in the oven and also add the most varied ingredients.
This time I cooked some Nile perch with vegetables (some are fruits) and potatoes.
I started by seasoning some time before, the fish with salt.
Then, as you can see from the image (sorry for the bad photo, I do not have the right way for the photograph) I put the fish on the board with the potatoes, tomato, green and red peppers, onion, garlic and bay leaf. Finally I sprinkled another pinch of garlic powder, salt and drizzled with a little oil. It was only to take to the oven at a temperature between 180º and 200º.
I assure you it was delicious. Now enjoy this recipe to add a little of your imagination and make a fish in the oven better than this.
Note: Also put (when I have at home) usually sliced pumpkin fish. It can be
courgetti, pumpkin butter, eggplant etc.
Sem comentários:
Enviar um comentário